Roomrijstpudding

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 dl melk wat zout 1 opengesneden vanillestokje 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 200 gram dessertrijst 4 blaadjes witte gelatine 100 gram witte basterdsuiker 2 eetlepels sinaasappellikeur 3 dl lobbig geklopte slagroom
Voorbereiding
: Stap 1 Breng de melk met wat zout, het vanillestokje en de geraspte sinaasappelschil aan de kook. Laat het mengsel op een zacht vuur gedurende pakweg 10 minuten trekken. Roer nu de rijst erdoor en kook deze zo’n 15 minuten mee. Verwijder het vanillestokje, schraap het achtergebleven merg eruit en voeg dit bij het rijstmengsel. Stap 2 Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Haal het rijstmengsel van het vuur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer ook de suiker en de likeur erdoor. Laat het mengsel nu afkoelen tot het licht lobbig wordt en schep dan de slagroom erdoor. Schep de roomrijst in een met water omgespoelde vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 4 uur opstijven. Stort de pudding en serveer er een compote van gedroogde abrikozen bij. Compote van abrikozen Was 250 gram gedroogde abrikozen en laat ze in een kom gedurende 12 uur weken in 6½ dl water. Breng de vruchten met het weekwater en een ½ opengesneden vanillestokje aan de kook en laat een en ander op een zacht vuur ongeveer 35 minuten koken. Voeg dan zo’n 90 gram suiker toe en kook de vruchten nog 10 minuten. Laat de compote vervolgens afkoelen.

Roomrijstpudding is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding Met Kersen
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding Met Warme Kersensaus
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding Met Kersen
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding Met Warme Kersensaus
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept