Sorbet van cassis (sorbet aux cassis )

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm suiker 3/4 liter water 3 citroenen 250 gm rode bosbessen 2 eiwitten 1 crème de cassis
Voorbereiding
: Voeg 200 gram suiker, het water en het sap van de citroenen bijeen in een pan en verwarm totdat alle suiker is opgelost. Doe de rode bosbessen met hun sap in de mixer en maal ze fijn. Passeer door een zeef en voeg het pulp toe aan de rest. Laat afkoelen en vries de compositie in de sorbetière in. Klop de eiwitten met 100 gram suiker au bain marie tot ze stijf zijn en daarna weer tot ze koud zijn. Voeg deze eiwitten toe aan de compositie voordat deze geheel vast is. Serveer de sorbet in bevroren glazen en giet er een scheut crème de cassis over.

Sorbet van cassis (sorbet aux cassis ) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pittige mocktail, no alcohol
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept