Vanillerijstpudding met pistachenootjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 sinaasappel 1 vanillestokje (silvo) 1 liter volle melk 200 g dessertrijst zout 100 g suiker 50 g pistachenoten 2 theelepel kaneelpoeder Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). Vanille stokje opensnijden. In pan melk met sinaasappelrasp, vanillestokje, rijst, mespunt zout en 75 g suiker aan de kook brengen. Rijst in ca. 12 minuten heel zachtjes gaarkoken, af en toe roeren. Pistachenoten pellen, stugge velletjes en zout onder koud stromend water verwijderen. Noten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen in kom, kaneel en rest van suiker erdoor scheppen. Vanillestokje uit rijst nemen, merg (= zwarte zaadjes) eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst in vier schaaltjes scheppen en pistachenoten erover strooien. Warm of koud serveren. voedingswaarde : 475 kcal p.p.

Vanillerijstpudding met pistachenootjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanillerijstpudding
25 min Nagerecht
Bekijk recept