Warme vruchtensalade

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 grote sinaasappelen 1 kleine appel 1 plak verse ananas 1 banaan 1 wat sinaasappelsap 1 theelepel rum 1 zoetstof naar smaak 15 gm pistachenoten gepeld enfijngehakt 1 geraspte sinaasappelschilter deco; ratie (naar wens) 1. De sinaasappelen doormidden snijden en met een scherp mesje het vruchtvlees en de vliesjes verwijderen, zodat alleen de schil overblijft. Apart zetten. Zo veel mogelijk sap bewaren, de vliesjes van de sinaasappelpartjes halen en de partjes in stukjes snijden.

2. De appelen in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen, maar de appelen niet schillen. De stukken appel in kleine stukjes snijden.

3. De schil en de harde kern van de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De banaan schillen en in plakjes snijden.

4. Het bewaarde sinaasappelsap met extra sap aanvullen tot 1,4 dl.

5. De vruchtenstukjes door het sap scheppen. Het mengsel vlak voor het serveren opwarmen, maar niet laten koken. Naar wens zoetstof toevoegen.

6. Het vruchtenmengsel over de halve sinaasappelschillen verdelen en bestrooien met gehakte pistachenoten. Eventueel decoreren met geraspte sinaasappelschil en meteen serveren.

Warme vruchtensalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige vruchtensalade
15 min, voorbereiden 10 min, wachten 15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Exotische vruchtensalade met limoenroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept