Egyptische bataat pudding

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

700 gm bataten, gewassen, geschild en in; stukken gesneden 50 gm boter 2 eetlepels honing 1 eetlepels geraspte nootmuskaat 1 snufje gemalen gember 150 ml melk 2 eieren, losgeklopt 50 gm gehakte dadels
Voorbereiding
swijze: * Zet de bataten op met water en kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met boter. Roer er honing, nootmuskaat en gember door. * Klop de eieren los met melk, en roer ze door het aardappelmengsel. * Schep het in een ingevette ovenschaal en strooi de dadelstukjes erover. Bak de pudding circa 45 minuten in een matig warme oven bij een temperatuur van 175 graden C. tot hij stevig is. * Warm serveren met room.

Egyptische bataat pudding is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische Bowl
10-20 min -
Bekijk recept
Ful Medames, Egyptische Bruine Bonen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Egyptische Aubergineschotel
30-60 min -
Bekijk recept