Soesjes met chocoladesinaasappelvulling

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 repen melkchocolade van elk 150 gram 75 gram boter snufje zout 100 gram bloem 3 eieren 250 ml crème fraîche 4 eetlepels versgeperst sinaasappelsap 2 zakjes vanillesuiker
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 200º C. Leg vervolgens een groot vel bakpapier op de bakplaat van de oven. Rasp hierna de chocola op een fijne rasp. Snijd dan de boter in stukjes. Giet tot slot 150 ml koud water in een sauspan met dikke bodem.
Voorbereiding
: Doe de stukjes boter en een snufje zout bij het water in de sauspan en breng dit aan de kook. Voeg, als de boter gesmolten is, in één keer de gezeefde bloem toe en roer alles met een garde door elkaar. Blijf zo lang roeren tot het deeg een bal is geworden die niet meer aan de bodem van de pan plakt. Haal dan de pan van de hittebron. Laat het deeg iets afkoelen en klop met een handmixer of garde één voor één de eieren door het deeg. Doe het deeg nu in een spuitzak en spuit kleine bergjes met een middellijn van zo’n 5 cm op het papier op de bakplaat. Zorg dat er tussen de bergjes 2 cm ruimte is. Bak de soesjes in circa 13 minuten gaar en lichtbruin (gare soesjes zijn licht van gewicht). Laat de soesjes hierna op een rooster afkoelen. Snijd of knip ze aan de zijkanten open en vul ze met de vulling die als volgt wordt gemaakt: Doe de crème fraîche in een kom en roer de geraspte chocola, het sinaasappelsap en de vanillesuiker er doorheen. Schep met een lepel in elk soesje een beetje van deze vulling. Stapel de soesjes in de vorm van een piramide op elkaar. Serveer bij dit nagerecht espresso of cappuccino.

Soesjes met chocoladesinaasappelvulling is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaassoesjes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept