Warme Bitterkoekjespudding

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gram bitterkoekjes 200 gram oud brood zonder korst 3 dl melk 50 gram suiker 3 eieren 50 gram boter of margarine wat paneermeel
Voorbereiding
: Verwarm de melk en week in deze melk de bitterkoekjes en het oude brood en wrijf beide volkomen fijn. Voeg er de boter of margarine bij. Roer de eierdooiers met de suiker. Voeg hier de fijngemaakte massa bij en vermeng deze zo luchtig mogelijk met het inmiddels stijfgeklopte eiwit. Besmeer vervolgens een (warme) puddingvorm met wat boter of margarine (ook het deksel), strooi er wat fijn paneermeel in en doe er tot slot het mengsel in (zorg dat de vorm voor slechts ¾ gevuld is). Sluit de vorm stevig en kook de pudding gedurende 1½ uur au bain-marie (zorg daarbij dat het water steeds tot even onder de rand van de vorm wordt bijgevuld). Laat de pudding zonder deksel even opdrogen en dien hem op met warme vanille-, schuim- of rumsaus.

Warme Bitterkoekjespudding is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Oma's bitterkoekjespudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bitterkoekjespudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme Bitterkoekjespudding
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept