Aardbeien- Yoghurtijs

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gram aardbeien 100 gram witte basterdsuiker 2 eetlepels citroensap 3 dl yoghurt 2 dl slagroom
Voorbereiding
: Maak de aardbeien schoon en houd enkele van deze vruchten apart voor garnering. Pureer de vruchten met de staafmixer of een blender.
Voorbereiding
: Meng de aardbeienpuree met het citroensap, de suiker en de yoghurt. Klop vervolgens de slagroom half stijf en spatel deze door het aardbeien- yoghurtmengsel. Schep het mengsel hierna in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvriezer. Roer het ijs na een half uur en daarna na een uur door om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Serveer de lekkernij dan met daarop de bewaarde hele aardbeien...

Aardbeien- Yoghurtijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kindercocktail met mango alcoholvrij
- 10 min-
Bekijk recept
Taartje van yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Crispy yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept