300 g pure chocolade 1/2 dl sterke koffie 1/2 dl grand marnier of cointreau 4 eieren zout 1,5 dl slagroom 50 g suiker 200 g aardbeien 1 bekertje (125 ml) crème fraîche enkele blaadjes muntVoorbereiding : Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de koffie en Grand marnier al roerend. Dit kan ook in glazen bakje in de magnetron, 1 minuut op 400 watt. Splits de eieren. Klop 2 eidooiers romig en licht van kleur. Bewaar de andere 2 eidooiers voor een omelet of roerei. Neem de chocolade van de warmtebron en roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade. Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom stijf met de suiker.Voorbereiding : Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de chocolademousse over coupes of schaaltjes en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer of hak de helft van de aardbeien fijn en meng ze door de crème fraîche. Serveer de chocolademousse met daarnaast de hele aardbeien, schep er met twee eetlepels de aardbeiencrème naast en garneer met blaadjes munt. Suggestie: • In plaats van aardbeien zijn frambozen ook heel geschikt. • De Grand Marnier of Cointreau kan worden vervangen door sinaasappellikeur. Wijnadvies: Liever geen wijn hier maar een passend likeurtje. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 13 g vet: 54 g koolhydraten: 59 g kcal (kj): 774 (3251)
Mousse au chocolat met aardbeiencrème is een recept van De Virtuele Keuken