Crème caramel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 l volle melk 1 vanillestokje 2 eieren 2 eidooiers 75 g suiker
Voorbereiding
: Giet de melk in een saus- of steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte in. Schraap de kleine zwarte korreltjes los en doe ze met het stokje in de melk. Zet 4 kleine vuurvaste bakjes klaar. Verwarm de oven voor op 190°C.
Voorbereiding
: Verwarm de melk met de vanille. Laat de melk ongeveer 20 minuten trekken - houd de melk daarbij tegen de kook aan. Pas op voor overkoken. Klop de hele eieren, de eidooiers en 2 eetlepels suiker los in een kom. Schep de overgebleven suiker in een pannetje met dikke bodem. Verhit de suiker op een niet te hete hittebron. De suiker moet een goudbruine karamelkleur krijgen en mag niet verbranden. Plaats de bodem van de pan, zodra de karamel de juiste kleur heeft, in een bak met koud water om het verhittingsproces te stoppen. Te heet of te lang gebrande suiker heeft namelijk een bittere smaak. Verdeel de karamel over de bakjes. Haal het vanillestokje uit de melk. Giet al roerend met een garde bij kleine beetjes tegelijk de warme melk bij het eimengsel. Vul de bakjes met dit mengsel. Zet de bakjes in een vuurvaste schaal die met heet water is gevuld. De bakjes moeten voor driekwart in het water staan. Plaats de schaal met bakjes in de oven. Na ongeveer 20 minuten is de crème caramel gaar en klaar. Haal de bakjes uit de schaal en laat afkoelen. Keer de bakjes om op een dessertbord. Wijnadvies: Als er wijn moet zijn, kies dan voor een zoete sherry (cream). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 10 g koolhydraten: 25 g kcal (kj): 230 (966) -

Crème caramel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept