Appelbavarois met kruidkoek.

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 appels 175 gm suiker 350 ml melk 1 kruidkoek 4 eidooiers 4 blaadjes witte gelatine 400 ml slagroom 1 citroengelei (bijv. robertson's) 1/2 theelepel cacao ----EXTRA NODIG---- 1 ringvorm (20 cm doorsnede), zonder; bodem en bakpapier 1 appel met klokhuis in heel dunne plakken snijden. 2 appels in kleine blokjes snijden. Plakken en blokjes appel 10 minuten in 3 dl water met 75 gram suiker tegen de kook aan houden. In zeef laten uitlekken. Bavarois: melk aan de kook brengen. 100 gram kruidkoek verkruimelen en van vuur af door melk roeren tot gladde massa. In steelpan eidooiers met 100 gram suiker loskloppen. Melkmengsel erbij schenken en zachtjes koken tot massa bindt. Gelatine in ruim koud water 5 minuten laten weken. Goed uitknijpen en in melkmengsel oplossen. Slagroom lobbig kloppen en met stukjes appel door mengsel scheppen. Taart vormen: rest van kruidkoek in dunne plakken van 5 cm breed en ½ cm dik snijden. Ringvorm op bakpapier zetten. Papier bestrooien met heel dun laagje cacao. Rand van vorm bekleden met kruidkoek. Plakken appel over cacao verdelen. Bavarois in vorm schenken. Taart afdekken met plasticfolie en in koelkast 5 uur laten opstijven. Taart op schaal storten en bakpapier verwijderen. Citroengelei met beetje water losroeren.Bovenkant van bavarois met gelei bestrijken.
Voorbereiding
stijd: +- 45 minuten Wachttijd: +- 5 uur Bron: Mailinglist De Heksenketel

Appelbavarois met kruidkoek. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek met gember en rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek van Oma Lubje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Edsilia’s sweet soul cake
2 uur-
Bekijk recept
Appelbavarois 2
Bekijk recept
Appelbavarois
Bekijk recept
Appelbavarois 2
Bekijk recept