Appel-bosbessenmousse.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/2 kg moesappels (goudrenetten), geschil; d, in stukjes 100 gm kristalsuiker 100 gm boter of margarine 1 eetlepel cognac 3 theelepels bosbessenjam 150 ml slagroom, stijfgeklopt ----EXTRA NODIG---- 6 dessertglazen of coupes Appel met suiker en boter in 15 minuten op zacht vuur tot grovemoes koken. Appelmoes pureren en laten afkoelen. 2/3 deel vanmoes in kom overdoen en cognac erdoor roeren. Jam door restvan moes roeren. Appel-cognacmoes over 6 dessertglazenverdelen. In midden daarvan appel-jammoes scheppen en 1 eetlepel slagroom erop scheppen. Mousse 30 minuten in koelkast zetten. Rest van slagroom er apart bij serveren. Lekker met een glasniet te zoete dessertwijn.
Voorbereiding
stijd: +- 30 minuten Wachttijd: +- 1 uur Bron: Mailinglist De Heksenketel

Appel-bosbessenmousse. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bosbessenmousse
40 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept