1 1/2 kg moesappels (goudrenetten), geschil; d, in stukjes 100 gm kristalsuiker 100 gm boter of margarine 1 eetlepel cognac 3 theelepels bosbessenjam 150 ml slagroom, stijfgeklopt ----EXTRA NODIG---- 6 dessertglazen of coupes Appel met suiker en boter in 15 minuten op zacht vuur tot grovemoes koken. Appelmoes pureren en laten afkoelen. 2/3 deel vanmoes in kom overdoen en cognac erdoor roeren. Jam door restvan moes roeren. Appel-cognacmoes over 6 dessertglazenverdelen. In midden daarvan appel-jammoes scheppen en 1 eetlepel slagroom erop scheppen. Mousse 30 minuten in koelkast zetten. Rest van slagroom er apart bij serveren. Lekker met een glasniet te zoete dessertwijn.Voorbereiding stijd: +- 30 minuten Wachttijd: +- 1 uur Bron: Mailinglist De Heksenketel