3 appels (bijvoorbeeld jonagold 2 cm verse gemberwortel 300 ml zoete witte wijn 300 ml slagroomijs 2 eetlepels suiker 25 gm gepelde pistachenootjes ----EXTRA NODIG---- 1 vier hoge ijscoupes Appels schillen, in 8 partjes snijden en klokhuizen verwijderen. Gember schillen en fijnhakken. In pan wijn met gember aan de kook brengen. Appelpartjes erin leggen en in 10 minuten tegen de kook aan zacht laten worden. Appelpartjes met schuimspaan in schaal leggen. Vocht zeven, suiker erdoor roeren en inkoken tot het stroperig begint te worden. Vocht over appeltjes schenken. Pistachenootjes erdoor scheppen. Appeltjes laten afkoelen en vervolgens in koelkast in 1 uur door en door koud laten worden. Ijs 10 minuten van tevoren uit diepvries nemen en iets zacht laten worden. Met ijsbolletjeslepel slagroomijs in coupes scheppen. Appelpartjes met pistachenootjes en vocht erover verdelen.Voorbereiding stijd: 30 minutenVoorbereiding stijd: +- 15 minuten Wachttijd: 1 uur en 30 minuten Bron: Mailinglist De Heksenketel
Appelcompote met pistachenootjes en slagroomijs. is een recept van De Virtuele Keuken