Appel-egeltjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

350 gm basterdsuiker 1 vanillestokje 4 appels 100 gm zonnebloempitten 2 eetlepels rum 2 eieren 150 ml witte wijn Los 250 g suiker op in 5 dl water en voeg het vanillestokje toe. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Laat de appels in de suikersiroop pocheren gedurende 10 minuten. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Roer de zonnebloempitten door de suikersiroop zodat ze mooi gaan glimmen. Besteek de appels rondom in lagen met de zonnebloempitten en giet de rum erover. Splits de eieren en klop de dooiers los met 100 g suiker. Breng de wijn aan de kook en laat even doorkoken. Roer het eierdooiermengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerende tot het bindt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de eiwitten stijf en spatel deze door de wijnsaus. Schep een laag van dit mengsel op een bord, zet de appels erop en schep een beetje in het midden bovenop de appels. Strooi ten slotte wat zonnebloempitten op de saus langs de rand.

Appel-egeltjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Broodegeltjes met sesam of kaas
1uur-
Bekijk recept
Hartige Egeltjes
0-10 min -
Bekijk recept
Zoete Egeltjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lekkere Egeltjes
10-20 min -
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept