5 plakjes diepvries- bladerdeeg, ont; dooid 40 gm zachte boter of margarine 40 gm witte basterdsuiker 1 ei 50 gm gemalen amandelen 6 friszure appels 2 eetlepels abrikozenjam 1 eetlepel citroensap ----EXTRA NODIG---- 1 bakplaat, ingevet Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen totrechthoekige deeglap ter grootte van bakplaat ( 25 x 35 cm). Deeglap op bakplaat leggen en 30 minuten in koelkast zetten. Intussen boter en suiker zacht en romig roeren. Ei en amandelen toevoegen en tot gladde crème roeren. Deegrandeneventueel mooi bijsnijden, deegbodem regelmatig met vorkinprikken. Amandelcrème over deegbodem verdelen, rondom randvan 2½ cm vrijlaten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Appels schillen, klokhuis uitboren en appels in tweeënsnijden. Helften in plakjes snijden, plakjes net niet helemaallossnijden. Zachtjes op plakjes drukken zodat appelhelften open waaieren. Halve appelsin 3 rijen op amandelcrème schikken ( 4 helften per rij). Appeltaart in midden van oven 20 minuten bakken. Abrikozenjam met citroensap verwarmen en aan de kook brengen. Direct uit ovenwarme jam over appels lepelen. Taart laten afkoelen.Voorbereiding stijd: +- 35 minuten Wachttijd: +- 30 minuten Bron: Nynke van der Kooi