Appelsorbet

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

125 á 150 gram fijne kristalsuiker 2 citroenen 4 mooie groene appels (granny smith) 1 calvados (appel eau de vie) Suiker met 3/4 dl water aan de kook brengen. Al roerende suiker laten oplossen. Stroopje laten afkoelen. Citroenen uitpersen en 0,7 dl sap afmeten. Ongeschilde appels wassen en droogdeppen. In vieren snijden en klokhuis verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Appels, suikerstroopje en citroensap in keukenmachine pureren. Mengsel door fijne puntzeef wrijven. IJs ervan maken. 1 bolletje ijs in glas scheppen, wat calvados erover schenken. Garneren met schijfje appel.
Voorbereiding
stijd: +- 30 minuten Bevriezen: +- 10 uur Bron: Nynke van der Kooi

Appelsorbet is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Yoghurtsorbet
Voorgerecht
Bekijk recept
Appelsorbet
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Koriander-appelsorbet
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelsorbet
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Yoghurtsorbet
Voorgerecht
Bekijk recept
Appelsorbet
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Koriander-appelsorbet
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelsorbet
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept