----VOOR HET DEEG---- 200 gm boter 100 gm suiker 1 ei 300 gm bloem ----VOOR VULLING---- 750 gm appelen 50 gm rozijnen 50 gm gehakte amandelen 100 gm onbewerkte marsepein 1/2 liter melk 100 gm suiker 1 zakje vanillesuiker of vanillemerg; van stokje 1/2 pakje kook puddingpoeder vanillesm; aak 3 eieren Kneed van boter, suiker, ei en bloem een deeg en leg dit 1 uur in koelkast. Rol het dan uit en bekleed er een ingevette springvorm van 26 cm mee. Snijd de geschilde appelen in schijfjes en rangschik ze samen met amandelen en rozijnen op deeg. Verkruimel de marsepein en roer hem met helft van de melk glad. Vermeng de rest van de melk met vanillemerg, suiker en marsepeinmengsel en breng dit roerend aan de kook. Roer met garde het puddingpoeder erdoor. Breng opnieuw aan kook en laat gedeeltelijk afkoelen. Klop eieren erdoor en schenk mengsel op appelen. Strijk bovenkant glad en bak de taart in 45 minuten in een hete oven (225 oC) gaar.Voorbereiding stijd: +- 30 minuten Bron: Nynke van der Kooi