----VOOR DE VULLING---- 4 appels, geschild, in dunne partjes 1 sap en geraspte schil van een ½ ci; troen 60 gm kristalsuiker 1/2 theelepel gemalen kaneel 2 eetlepels rozijnen 60 gm boter of margarine 60 gm paneermeel ----VOOR DE APPELRINGEN---- 3 appels, ongeschild 50 gm boter of margarine 2 eetlepels kristalsuiker Vulling: appelpartjes in pan leggen en citroensap eroversprenkelen. Citroenrasp, suiker, kaneel en rozijnen toevoegen en voorzichtig mengen. Appelpartjes op zacht vuur 8 minutenkoken tot appel zacht is, maar niet stukgekookt. Boterverhitten en hierin paneermeel in 3 ß 4 minuten goudbruin bakken. Appelringen: klokhuis uit appels boren en elke appel in 6ringen snijden. In pan met dikke bodem boter en suiker alroerende laten smelten. Appelringen in suikermengsel aan elkekant 4 minuten bakken tot ze licht gecaramelliseerd zijn. Appelringen over borden verdelen, paneermengsel en gekookteappelpartjes erop leggen. Warm of lauwwarm serveren.Voorbereiding stijd: +- 30 minuten Bron: Nynke van der Kooi