Apple crumble

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----VOOR DE VULLING---- 4 appels, geschild, in dunne partjes 1 sap en geraspte schil van een ½ ci; troen 60 gm kristalsuiker 1/2 theelepel gemalen kaneel 2 eetlepels rozijnen 60 gm boter of margarine 60 gm paneermeel ----VOOR DE APPELRINGEN---- 3 appels, ongeschild 50 gm boter of margarine 2 eetlepels kristalsuiker Vulling: appelpartjes in pan leggen en citroensap eroversprenkelen. Citroenrasp, suiker, kaneel en rozijnen toevoegen en voorzichtig mengen. Appelpartjes op zacht vuur 8 minutenkoken tot appel zacht is, maar niet stukgekookt. Boterverhitten en hierin paneermeel in 3 ß 4 minuten goudbruin bakken. Appelringen: klokhuis uit appels boren en elke appel in 6ringen snijden. In pan met dikke bodem boter en suiker alroerende laten smelten. Appelringen in suikermengsel aan elkekant 4 minuten bakken tot ze licht gecaramelliseerd zijn. Appelringen over borden verdelen, paneermengsel en gekookteappelpartjes erop leggen. Warm of lauwwarm serveren.
Voorbereiding
stijd: +- 30 minuten Bron: Nynke van der Kooi

Apple crumble is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijstwafel met appel en geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ginger Strawberry Delight
5 min
Bekijk recept