Aspergeparfait

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm groene asperges 3 eieren, gesplitst 100 gm witte basterdsuiker 250 ml slagroom, stijfgeklopt ----EXTRA NODIG---- 4 éénpersoons ronde vormpjes, met wa; ter omgespoeld Asperges in ruim water (zonder zout) in 6 minuten gaar koken. Asperges pureren en door fijne zeef wrijven. Eidooiers met 75gram suiker in kom op pan met heet water tot dik, romigmengsel kloppen. Van vuur af al roerende laten afkoelen. Eiwitten met 25 gram suiker stijfkloppen. Aspergepuree en dooiermengsel mengen. Eiwitten en slagroom er voorzichtig doorspatelen. Mengsel in vormpjes scheppen en met plasticfolieafdekken. Aspergeparfaits 1 nacht in diepvriezer laten opstijven. Parfaits storten en serveren met geconfijteaspergepunten (zie recept) en bijvoorbeeld kletskopjes.
Voorbereiding
stijd: +- 30 minuten Wachttijd: 1 nacht Geconfijte aspergepunten. 12 groene (of witte) aspergepunten in ruim water 4 minutenkoken. 500 gram suiker onder verwarmen oplossen in 1 literwater. Aspergepunten toevoegen, suikerstroop aan de kookbrengen en daarna pan van vuur halen. Asperges 24 uur in suikerstroop laten liggen, zodat suiker kan intrekken. Aspergepunten op rooster laten uitlekken. Bron: Nynke van der Kooi

Aspergeparfait is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker