Basisrecept voor pizzadeeg

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 theelepels droge gist 380 gm bloem 2 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel zout 1 kom, ingevet met olijfolie los in een kom gist op in 6 el lauwwarm water. meng het gistmengsel met 50 gr bloem. laat het mengsel 20 - 30 min op een lauwwarme plaats rijzen. roer er vervolgens met een houten lepel 1 1/2 dl lauwwarme water . olijfolie zout en 330 gr bloem door. schep het mengsel op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed het met handen in 10- 15 min tot een soepel deeg. voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te nat is of wat water als eht te droog is. hoe zachter en soepeler het deeg is. hoe krokanter de bodem wordt. vorm het deeg tot een bal. leg die in een kom en bestrijk de bovenkant van de bal dun met olijfolie. dek de kom af met een doek en laat op een warme plaats 2-3 uur rijzen. tot het deeg verdubbeld is en druk vervolgens voorzichtig de lucht uit het deeg. Serveertips: in de koelkast kun je het deeg goed afgesloten 2 dagen bewaren. in de vriezer 2 maanden. laat het deeg voor gebruik goed op kamertemepratuur komen.

Basisrecept voor pizzadeeg is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza met gehakt en artisjokken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept