1 grote ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 300 g panklare boerenkool 50 g walnoten zout 1 pak gnocchi di patate (500 g) 150 g danish blue (of andere blauwaderkaa; s) materialen wok Bereiden Ui en knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Boerenkool erdoor scheppen en al omscheppend laten slinken. Boerenkool ca. 10 minuten laten sudderen, eventueel wat water toevoegen. Walnoten grof hakken. Intussen in pan met ruim kokend water en zout gnocchi ca. 5 minuten koken, tot ze boven komen drijven. Gnocchi in vergiet laten uitlekken. Kaas boven wok verkruimelen en met gnocchi door boerenkool scheppen. Geheel nog ca. 2 minuten doorwarmen. Walnoten over wokschotel strooien. Tip Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 540 kCal - eiwit 18 g vet 30 g - koolhydraten 50 g