1 ui 90 ml water 160 gm bakmeel 100 gm champignons de paris 150 gm ontvette ham 45 gm 'light' geraspte gruyère 250 gm puree van gepelde tomaten 1 zakje bakpoeder 1 provençaalse kruiden 1 zout en peper 1 knoflookteentje 2 koffielepeltjes olijfolie 12 zwarte olijven Verwarm de oven voor op 220 graden C (stand 7). Snijd de ui in dunne reepjes en pers het knoflookteentje uit. Doe de gepelde tomaten in een pan, samen met de knoflook, de ui en wat peper en zout. Laat de bereiding gedurende enkele minuten op een laag vuurtje staan. Roer af en toe goed door en laat ze naderhand afkoelen. Neem een kom en voeg het bakmeel, 1 koffielepeltje zout en het bakpoeder toe. Meng het geheel goed en voeg geleidelijk het water eraan toe. Kneed het deeg tot een deegbol ontstaat die iet aan de wand blijft kleven. Smeer de pizzavorm met de olijfolie in en plet het deeg met de hand of met een deegrol. Spreid de tomatensaus over het deeg. Schik er de rauwe, in plakken gesneden champignons op, alsook de in stukjes gesneden ham, de gruyère en de olijven. Strooi er de Provençaalse kruiden over. Zet de bereiding in de oven en laat ze 15 à 20 minuten bakken.