Ovenpasta met spinazie en ricotta

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm pasta 2 zakken diepvries iglolentespinazie; met room 250 gm ricotta 150 gm rauwe ham in reepjes 5 gedroogde tomaten op olie in reepj; es 2 lente-uitjes in stukjes 1 zakje knorr mix voorovenpasta ove; nschoteltomaatsalami 150 ml droge witte wijn 200 deciliter friesche vlag langlekkerslagroom 1 theelepel(s) citroenrasp 2 eetlepel(s) paneermeel 1 teen knoflook geperst 2 eetlepel(s) olijfolie 75 gm parmezaanse kaas geraspt 1 ovenschaal ingevet Verwarm de oven voor op 220ø C. Meng de pasta met de spinazie, ricotta, ham, gedroogde tomaat en lente-ui en schep dit in de ovenschaal. Meng de inhoud van het zakje mix voor ovenpasta met 5 1/2K dl water, de wijn en slagroom en breng het aan de kook. Kook de saus ñ l min. en roer deze dan door het pastamengsel. Meng Citroenrasp, paneermeel, knoflook, olie en kaas en strooi dit over het gerecht. Bak de ovenpasta in ñ 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Ovenpasta met spinazie en ricotta is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta gehakt-spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met tomaat
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept