500 gm kipfilet 500 gm champignons 6 vleestomaten 1 pkg lasagnabladen 2 uien 1 potje groene pesto 1 bekertje slankroom 1 kaas 1 witte wijn 1 zout, peper, tijm, basilicum, marj; olein Recept: Verwarm de oven voor (gasoven stand 6, dat is ongeveer 200 graden C). Meng de slankroom met flink wat witte wijn en alle pesto. Voeg zout, peper en andere kruiden naar smaak toe. Snijd vleestomaten in dikke plakken, champignons in plakjes en kipfilet en uien in kleine stukjes. Vet een ovenschaal in en maak laagjes van achtereenvolgens kipfilet, tomaat, champignons en ui, wat pestosaus en lasagnabladen. Bovenkant bedekken met kaas. De schotel moet vochtig genoeg zijn, maar niet verdrinken in de wijn. Alternatief: pureer de tomaten door de pestosaus, dan wordt de saus wat dikker en het vocht beter verdeeld. Nu moet de schaal zolang in de oven totdat lasagnabladen en kip gaar zijn, ruim een half uur. (lasagna hoeft echt niet van tevoren gekookt) Na een kwartier evt. de oven lager zetten als de kaas te donker wordt. Serveren met frisse salade en de rest van de witte wijn. Extra: mosterd door de pestosaus groene lasagnabladen staat vast erg Allerhande-achtig minder vet...
Ovenschotel lasagna met kip en pesto is een recept van De Virtuele Keuken