100 ml pesto (zie hieronder) 500 gm pasta 1 flinke courgette (ca. 500 gr) 250 gm champignons 1 theelepel(s) basilicum 1 theelepel(s) italiaanse kruiden 2 eetlepel(s) zonnebloempitten en/of pompoenpitt; en 1 eetlepel(s) sojasaus 1 bloem 1 peper 1 zout ----VOOR ZELFGEMAAKTE PESTO---- 1 grote bos verse basilicum 2 grote tenen geperste knoflook 100 gm pijnboompitten of walnoten 150 ml olijfolie 1 peper 1 zout naar smaak Meng de ingrediënten met een blender of keukenmachine. Wrijf één druppeltje olijfolie met een papiertje uit op de bodem van een pan en rooster daarin op een matig vuurtje eventjes de zonnebloem- en/of pompoenpitten. Verwijder de pitten uit de pan en bak de in stukjes gesneden courgette en champignons zo'n 5 minuten in olijfolie. Voeg onmiddelijk 1 el sojasaus, 1 tl (gedroogde) basilicum en 1 tl italiaanse kruiden toe. Na 5 minuten de pesto toevoegen en even mee opwarmen. Het vocht van de courgette en champignons binden met ca. 2 tl bloem. Voeg nu de geroosterde pitten toe en laat het geheel even staan. Serveer de pesto-saus op pasta naar keuze.