200 gm schelpjespasta 1 ui 1 rode paprika 1/2 prei 1 teentje knoflook 1 rode chilipeper 2 eetlepel(s) olijfolie 1 blikje tomaatblokjes 2 blikjes tonijn op water 50 gm groene olijven 1 peper 1 zoutVoorbereiding swijze: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de ui en paprika schoon en snipper deze. Snij de prei in dunne ringen. Snipper de knoflook en de chilipeper (pitjes weggooien!). Verhit de olie en fruit de ui, paprika, peper en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en prei toe en laat dit 3 minuten pruttelen. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze samen met de olijven toe. Verwarm dit nog even mee. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en serveer met de saus. Serveertips: 360 kcal 26 g eiwit 9 g vet waarvan 2 g verzadigd vet 43 g koolhydraten