1 zout 500 gm maccheroni (pasta ah huistraiteur) 50 gm boter 175 gm panklare uisnippers 50 gm bloem 500 ml melk 300 gm pastakaas (arta) 1 versgemalen peper 1 nootmuskaat 1 courgette 1/2 zakje peterselie 400 gm hamreepjes 4 eetlepel(s) paneermeel 1 aluminuimfolie 4 small ovenschaaltjes of een grote van 2,; 5 literVoorbereiding : in ruime pan water aan de kokk brengen met zout. maccheroni in ca 5 minuten beetgaar koken. onder koud stromend water afspoelen, laten uitlekker en afkoelen. in andere pan boter smelten gesnipperde ui in 2-3 min glazig bakken. bloem in een keer erbji doen. al roerend met een houten lepel ca 2 min op matig vuur meebakken. scheutje voor scheutje melk toevoegen . roeren tot een gladde saus ontstaat. pan van het vuur,1/2 zakje kaas erin laten smelten. op smaak brengen met zout en paper en een mespunt nootmuskaat. cougette schoonmaken, in lengte plakken snijden en dan dwars in reepjes. petersleieblad fijn knippen. hamreepjes courgette, peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.pasta in ovenschaal doen of 4 kleine schaaltjes . rest van kaas door paneermeel mengen en over de maccheroni strooien. tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.Voorbereiding swijze: oven voorverwarmen op 180 graden. pasta in het midden van de oven in ca 30 minuten goudbruin bakken Serveertips: serveren met gemengde friseesla wijn:la tulipe de la garde rose bent u een knoflookliefhebber ,dan kunt u met de saus een teentje knoflook meefruiten