----PASTA---- 210 gm bloem ( speciale harde tarwe ) 2 eieren ( van 60 g. ) 1 zout 2 eetlepel(s) olijfolie ----PESTO SAUS---- 2 tenen knoflook 1/4 theelepel(s) grof zeezout 3 eetlepel(s) pijnboompitten 1 eetlepel(s) olijfolie 25 gm basilicumblaadjes 75 gm geraspte parmezaanse kaas 150 ml olijfolie 1 borrelglas witte wijn PASTADEEG Maak het deeg in de machine en kneed het door tot een mooie en homogene massa is verkregen. Kneed er als het plakt wat bloem door. Laat 15 minuten afgedekt rusten. Snij er plakjes van met een dikte van 1 cm. Haal deze door de bloem en rol ze door de rollen van de pastamachine tot de plak dun genoeg is ( meestal theelepel(s)/m stand 6 ). Haal ze vervolgens door de tagliatelle-rol en hang ze even over een lat om te bewaren. (Wil je de pasta ver van te voren maken, laat ze dan over de lat hangen tot ze bijna droog is. Maak er vogelnestjes van en leg deze op een bord. Trek er folie over en bewaar ze in de koelkast. Ook is het mogelijk om de vogelnestjes in te vriezen. ) ( Tot hier MEP ). MAAK DE PASTAMACHINE SCHOON MET EEN DROGE BORSTEL, ABSOLUUT NIET AFWASSEN! PESTO Rooster de pijnboompitten voorzichtig goudbruin in een koekenpan in een eetlepel olijfolie. Laat ze afkoelen. Maal in de keukenmachine knoflook, zout en pijnboompitten tot puree. Haal de basilicumblaadjes van de stelen. Laat ook de basilicum meedraaien. Meng nu ( nog steeds in de machine) afwisselend een lepel kaas en een lepel olijfolie erdoor tot een stevige saus ontstaat met de dikte van mayonaise. Draai niet te lang want de pesto wordt dan te warm. Voeg op het laatst het borrelglaasje witte wijn toe, terwijl de machine nog even voluit draait. Doe de pesto over in een glazen kom. ( Tot hier MEP ) AFMAKEN Breng een grote pan met water aan de kook, waaraan zout en olie is toegevoegd. Kook hierin de pasta in ongeveer 3 minuten al dente. Roer eenmaal om de repen te verdelen. Verwarm de borden, leg een berg pasta in het midden, schep hierop een lepel pestosaus.