1 kleine ui 50 gm boter 1 olijfolie 300 gm rundergehakt 200 gm verse worst 1 blik gepelde tomaten 1 enkele blaadjes verse basilicum 1 zout 1 peper 250 gm mozzarella 400 gm geribbelde pijpjesmacaroni 6 eetlepel(s) parmezaanse kaas Snipper de ui heel fijn. Doe hem in een magnetronschaal en voeg de helft van de boter en ongeveer 1/2 glas olie toe. Fruit de ui 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand; roer het uimengsel halverwege de bereidingstijd door. Leg vervolgens het gehakt en de ontvelde en in stukjes verdeelde verse worst erbij en fruit het mengsel nog 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel 2 keer door. Doe tomaten en basilicum erbij, vermeng alle ingrediënten, zet het deksel op de schaal en stoof het gerecht 15 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het gerecht twee of drie keer door tijdens de bereiding. Bestrooi het gerecht met zout en peper. Snijd de mozzarella in plakjes. Breng op het fornuis een ruime hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta vervolgens uitlekken. Bestrijk een rechthoekige of vierkante magnetronschaal met boter, leg een laag pasta erin, schep enkele eetlepels saus erover en bestrooi deze met wat Parmezaanse kaas. Herhaal deze handeling tot alle ingredi‰nten zijn gebruikt. Verdeel de plakjes mozzarella over het gerecht, evenals de resterende in stukjes verdeelde boter. Dek de schaal af met magnetronfolie en zet deze 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai de schaal tijdens de bereiding twee keer. Laat het gerecht nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het op.