Pizza met parmaham paprika en rucola

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

----DEEG---- 3 theelepel(s) droge gist 380 gm bloem 2 eetlepel(s) olijfolie 1/2 theelepel(s) zout 1 kom, ingevet met olijfolie ----PIZZA---- 1 basisrecept( zie voorbereiding) 4 eetlepel(s) groene pesto 3 eetlepel(s) grote geroosterde paprika's in rep; en (zie voorbereiding) 150 gm rauwe parmaham in lange dunne plak; ken 2 eetlepel(s) olijfolie 75 gm parmazaanse kaas dun geschaafd 1 bosje rucola
Voorbereiding
swijze: los in een kom gist op in 6 el lauwwarm water. meng het gistmengsel met 50 gr bloem. laat het mengsel 20 - 30 min op een lauwwarme plaats rijzen. roer er vervolgens met een houten lepel 1 1/ 2 dl lauwwarme water . olijfolie zout en 330 gr bloem door. schep het mengsel op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed het met handen in 10- 15 min tot een soepel deeg. voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te nat is of wat water als eht te droog is. hoe zachter en soepeler het deeg is. hoe krokanter de bodem wordt. vorm het deeg tot een bal. leg die in een kom en bestrijk de bovenkant van de bal dun met olijfolie. dek de kom af met een doek en laat op een warme plaats 2-3 uur rijzen. tot het deeg verdubbeld is en druk vervolgens voorzichtig de lucht uit het deeg geroosterde paprika's:leg de paprika's op een rooster in een voorverwarmde oven op 225 graden en rooster ze in 30 min tot het vel zwart is. keer de paprika's tijdens het roosteren regelmatig om. laat ze na het roosteren 20 min uitdampen in een met plastid folie afgedekte schaal. verwijder daarna het vel en de zaadlijsten. Pizza: verwarm de oven op 240 gr verdeel het deeg in twee stukken. rol elk stuk uit tot een cirkel van 30 cm. maak de randen iets dikker. bestrijk de bodem met pesto, dun. en verdeel de repen paprika erover. leg de pizza op de bakplaat en bak ze in 10 min in het midden van de oven. verdeel de plakken ham erover en schenk er wat olijfolie over. zet de pizza nog 5 a 10 min in de oven. de ham mag niet bruin worden. bestrooi voor het serveren met parmezaanse kaas en garneer met rucola. Serveertips: serveren met rode wijn, sla met olijven en parmezaanse kaas. en wat olijfolie.

Pizza met parmaham paprika en rucola is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept