Hawaïrijst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm rijst 1 rode paprika 1 grote ui 2 blikjes tonijn naturel (a 200 g) 1 blik ananasstukjes op zware siroop; (dole, 567 g) 2 takjes peterselie 2 takjes tijm 2 eetlepel(s) olie 1 blik tomatenpuree (140 g) 1 zout 1 peper 150 gm geraspte belegen kaas 1 boter om in te vetten 1 ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Voorbereiding
: Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen. Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden. Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen. Kruiden fijnhakken. In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat. Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Ovenschaal invetten. Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem. Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas. Zo nog een laag maken. Tot gebruik afgedekt bewaren. Bereiden: Oven voorverwarmen op 220 °C. Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
Voorbereiding
ca. 35 minuten Bereiden ca. 30 minuten Prijs p.p. E 2,40 Bevat per eenpersoonsportie 600 kilocalorieën, eiwit 34 g, vet 20 g, koolhydraten 71 g wijncategorie 2 AH Barossa ValleyWit :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1

0.0



2.2003 :Fingerprint : 26450886,459711640,Kalorio

Hawaïrijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker