400 gm snelkookrijst 500 gm gehakt (half om half) 1 stukje ui 1 teentje knoflook 1 zout 1 peper 1 ei 3 beschuiten ----VOOR DE SAUS---- 2 schijven ananas in stukjes 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel(s) gemberstroop 2 eetlepel(s) azijn 1 theelepel(s) ketjap 1 ma‹zena Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Maak het gehakt aan met de geraspte ui, het uitgeperste teentje knoflook, wat zout en peper, het ei en de fijngewreven beschuiten. Vorm van het gehakt kleine balletjes en rijg ze aan sat‚pennen. Laat voor de saus de ananas uitlekken en vang het sap op. Roer de tomatenpuree, de gembersiroop, de azijn en de ketjap door het ananassap. Breng alles met l dl water aan de kook en bind de vloeistof met een lepeltje met water aangeroerde ma‹zena. Schep tot slot de zeer fijngesneden ananas door de saus en houd hem warm. Rooster de gehaktballetjes onder de hete grill 6 minuten en draai ze halverwege de tijd een keertje om. Leg de spiezen op de rijst en geef er de saus apart bij. Recipe by Lassie Rijstgerechten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450886,459711656,Kalorio
Rijst met gehaktballetjes en zoetzure saus is een recept van De Virtuele Keuken