Rijst stomen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm rijst 1 theelepel(s) zout Breng 1/2 liter water aan de kook. Los het zout erin op en voeg de rijst toe. Roer alles goed om, leg het deksel op de pan en laat de rijst 8 minuten koken. Breng intussen enkele deciliters water in de stoompan aan de kook. Giet na de aangegeven tijd het water van de rijst af. Doe de rijst over in het bovenste deel van de stoompan. Plaats dit boven het kokende water. Sluit de pan met het deksel. Stoom de rijst in 20 tot 25 minuten gaar. Schep de rijst tijdens het stomen nog enkele malen om. Dien de rijst op in een voorverwarmde schaal of laat de rijst in een vergiet of zeef afkoelen om hem daarna in een nasigerecht te verwerken.
Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450886,459711658,Kalorio

Rijst stomen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept