500 gm witte basmanrijst 1 mespunt fijn zeezout 2 eetlepel(s) rijstazijn (grnmai-su) 2 pkg shisobladeren (a 10 stuks) 1 pakje gemberpickle 1 raapstelen 1 shoyu 1 mirin (zoete rijstwijn) 1 pkg gedroogde gemende zeewiersalade Spoel de rijst en kook deze gaar, maar zorg dat de rijst vochtig blijft. Laat afkoelen en meng er de rijstazijn door. Vorm in de hand een hol blokje rijst en vul dit met reepjes gemberpickle. Pak elk blokje in in twee shisobladeren. Meng voor het dipsausje de shoyo met de mirin, de sesamzaadjes en een klein beetje water. Maak de zeewiersalade volgens de gebruiksaanwijzing en meng er wat citroensap doorheen. De rijstblokjes zijn als lunch of lichte maaltijd ook lekker met rauwe vis en licht gestoomde groente of een zomersalade. Recipe by Hannie Merkelijn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450886,459711669,Kalorio