Witte rijstblokjes in shisoblad.

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm witte basmanrijst 1 mespunt fijn zeezout 2 eetlepel(s) rijstazijn (grnmai-su) 2 pkg shisobladeren (a 10 stuks) 1 pakje gemberpickle 1 raapstelen 1 shoyu 1 mirin (zoete rijstwijn) 1 pkg gedroogde gemende zeewiersalade Spoel de rijst en kook deze gaar, maar zorg dat de rijst vochtig blijft. Laat afkoelen en meng er de rijstazijn door. Vorm in de hand een hol blokje rijst en vul dit met reepjes gemberpickle. Pak elk blokje in in twee shisobladeren. Meng voor het dipsausje de shoyo met de mirin, de sesamzaadjes en een klein beetje water. Maak de zeewiersalade volgens de gebruiksaanwijzing en meng er wat citroensap doorheen. De rijstblokjes zijn als lunch of lichte maaltijd ook lekker met rauwe vis en licht gestoomde groente of een zomersalade. Recipe by Hannie Merkelijn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450886,459711669,Kalorio

Witte rijstblokjes in shisoblad. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Luxe tagliatelle met kreeft en courgette
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept