Saffraanrisotto met boerenkaas

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 envelopje saffraandraadjes of 1 eetlepel saff; raanpoeder 1 dl warm water 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 100 gram belegen boerenkaas (dikke plak) 2 eetlepels olijfolie 400 gram risottorijst (arboriorijst) 1 dl witte wijn 7 1/2 dl kruiden- of groentebouillon (; van tablet) 25 gram boter wat versgemalen peper enkele walnoten (garnering)
Voorbereiding
: Week de saffraandraadjes gedurende 10 minuten in 1 dl warm water. Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de prei in ragfijne ringetjes en verdeel de kaas in miniblokjes.
Voorbereiding
: Verhit de olijfolie en fruit hierin gedurende 2 minuten de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten al omscheppend tot de rijstkorrels gaan glanzen. Voeg nu de wijn toe en laat deze verdampen. Giet de saffraan met het weekwater en de bouillon er beetje bij beetje bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuw vocht toe als het vorige vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst in pakweg 22 minuten gaar. Schep vervolgens de prei, de boter en de kaas door de risotto en breng deze op smaak met wat versgemalen peper. Garneer het gerecht met walnoten. Serveer er rode sla of gemengde sla met een honing-mosterddressing bij.

Saffraanrisotto met boerenkaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Ovenomelet met bloemkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanillevijgen op brandewijn
5 min
Bekijk recept
Walnotenquiche met oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto met cantharellen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraanrisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept