Paddestoelenrisotto met casselerrib

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

15 g gedroogde paddestoelen 1 kleine ui 250 g champignons 1 1/2 eetlepel olijfolie 1 gedroogd chilipepertje 150 g dessertrijst 3 dl vleesbouillon (blokje) 100 g casselerrib in plakken van ca. 3 mm 50 g zwitserse strooikaas 2 eetlepels fijngeknipte peterselie Week de paddestoelen ca. 5 minuten in 2 dl heet water. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie en fruit het pepertje en de ui even aan. Neem de paddestoelen uit het vocht en snijd ze fijn. Voeg ze met de champignons en de rijst aan de ui toe en bak het geheel al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg het paddestoelenvocht en 2 dl bouillon toe n kook de rijst zachtjes ca. 15 minuten. Snijd de casselerrib in reepjes. Schep de casselerrib door de risotto en voeg de rest van de bouillon toe. Kook de risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar. Roer de Zwitserse strooikaas erdoor. Strooi de peterselie erover. Lekker met de radicchiosalade met witlof en appel. Wijntip: Bij de paddestoelen past een zachte, volle wijn die iets kruidigs heeft. Een Chardonnay uit Levermore (Californië) heeft dat bijvoorbeeld, en een mooie witte Bourgogne ook.

Paddestoelenrisotto met casselerrib is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde bol met pesto-casselerrib
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sesamrijst met casselerrib en paksoi
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met casselerrib en port salut
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
casselerrib-zuurkool­rolletjes met mosterdsaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paddestoelenrisotto
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenrisotto
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelenrisotto
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelen-Risotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept