15 g gedroogde paddestoelen 1 kleine ui 250 g champignons 1 1/2 eetlepel olijfolie 1 gedroogd chilipepertje 150 g dessertrijst 3 dl vleesbouillon (blokje) 100 g casselerrib in plakken van ca. 3 mm 50 g zwitserse strooikaas 2 eetlepels fijngeknipte peterselie Week de paddestoelen ca. 5 minuten in 2 dl heet water. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie en fruit het pepertje en de ui even aan. Neem de paddestoelen uit het vocht en snijd ze fijn. Voeg ze met de champignons en de rijst aan de ui toe en bak het geheel al omscheppend ca. 2 minuten. Voeg het paddestoelenvocht en 2 dl bouillon toe n kook de rijst zachtjes ca. 15 minuten. Snijd de casselerrib in reepjes. Schep de casselerrib door de risotto en voeg de rest van de bouillon toe. Kook de risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar. Roer de Zwitserse strooikaas erdoor. Strooi de peterselie erover. Lekker met de radicchiosalade met witlof en appel. Wijntip: Bij de paddestoelen past een zachte, volle wijn die iets kruidigs heeft. Een Chardonnay uit Levermore (Californië) heeft dat bijvoorbeeld, en een mooie witte Bourgogne ook.
Paddestoelenrisotto met casselerrib is een recept van De Virtuele Keuken