- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg een scheutje sojasaus toe en blijf roerbakken tot de sojasaus bijna geheel verdampt is. Schep de krokante vleesreepjes uit de wok en houd ze warm.
- Zet de wok terug op het vuur, voeg eventueel een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten. Roer er vervolgens de sausmix (uit het pakje), een scheutje sojasaus en ½ l water door en laat dit ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de gewokte tjap tjoi met krokante varkensvleesreepjes in diepe borden of kommen en geef de witte geluksrijst er apart bij. Op tafel: Zet Conimex Kroepoek, Atjar, Seroendeng, Gebakken Uitjes, Ketjap en/of Sojasaus en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Geef er een gemengde salade met tomaat bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen. Lekker anders kan ook: Vervang de varkensvleesreepjes door in reepjes gesneden kipfilet (ca. 5 minuten roerbakken) en vervang de roerbakgroenten door een 1 groene paprika in reepjes gesneden, 1 in ringen gesneden grote prei en 200 g in kleine stukjes gesneden sperzieboontjes. Bevat per portie: 610 kilocalorieën / eiwit 32 g / vet 20 g / koolhydraten 74 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}