1 ui 1 teentje knoflook 2 centiliter (arachide)olie 300 gm rijst 5 deciliter santen 1 1/2 theelepel(s) theelepel koenjit Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn. Verhit de olie en fruit de ui tot hij glazig ziet. Schep de knoflook erdoor. Voeg de rijst, onder voortdurend omscheppen, er beetje voor beetje bij. Blijf alles zolang omscheppen tot de rijstkorrels er enigszins 'glazig' uitzien. Schenk de santen erbij, voeg de koenjit toe en roer alles zolang tot de santen aan de kook is gekomen. Leg het deksel op de pan, temper de warmtebron en laat de rijst in 18 tot 20 minuten zachtjes gaar koken. Neem het deksel van de pan. Schep de rijst met een grote (vlees)vork om. Laat de rijst even droogstomen. Schep de rijst in een voorverwarmde kom. Tip: nasi koening past uitstekend bij gerechten met varkensvlees en gerechten met kip. Kies bij voorkeur gerechten waarin geen santen is verwerkt. Nasi koening krijgt een nog kruidigere smaak wanneer u tegelijk met de koenjit ook nog 1 theelepeltje kerrie Djawa toevoegt. Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450886,459711644,Kalorio