1 pak lassie nasi goreng 3 eetlepels olie 3 sjalotjes, fijngesnipperd ½ theelepel sambal oelek 150 g spitskool, in reepjes 1 rode paprika, in blokjes 125 gram achterham, in reepjes 125 g roze garnalen 2 lente-uitjes, in dunne ringenVoorbereiding 1. Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Goreng in een pan en voeg 550 ml koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
2. Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
3. Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en roerbak de sjalotjes, sambal, spitskool en paprika 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ham en garnalen toe en roerbak deze 1 minuut mee.
4. Schep de gekruide rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut. Garneer de rijst met lente-ui. De Nasi Goreng is klaar. Selamat makan! -