Risotto funghi met kipfilet en rucola

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak lassie risotto funghi 2 eetlepels boter 250 g kipfilet, in blokjes 1 theelepel oregano 1 ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 125 g (kastanje) champignons, in plakjes 30 g rucola
Voorbereiding
1. Breng de risotto in een pan met 500 ml koud water al roerende aan de kook. Laat de risotto onafgedekt 13 minuten zachtjes koken.

2. Neem de risotto van de warmtebron en laat deze 5 minuten afgedekt nagaren. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met oregano in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 1 minuut mee. Schep de champignons door de kip en bak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.

3. Schep de kip met champignons door de risotto.

4. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en garneer deze met rucola.

5. Tip: Garneer de risotto met 3 eetlepels Parmezaanse kaaskrullen.

6. Variatietip: Vervang de gebakken blokjes kipfilet door 100 g Hollandse garnaaltjes en schep deze met de gebakken ui en champignons door de risotto.
-

Risotto funghi met kipfilet en rucola is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept