30 gram rijst zout 1 grote paprika 4 takjes peterselie 1/2 teentje knoflook 1 plak gekookte ham van 30 g 1 plakje smeltkaas (tosti- kaas) olijfolie peper 15 gram boter 2 blaadjes verse basilicum Was de rijst, doe deze in een magnetronschaal met een hoge rand en giet er 1/2 l lichtgezouten kokend water bij. Zet het deksel op de schaal en kook de rijst circa 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat de rijst uitlekken. Was intussen de paprika en dep hem droog met keukenpapier. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Was de peterselie en hak haar fijn, samen met de knoflook. Snijd ham en kaas in blokjes. Doe peterselie-knoflookmengsel, ham, l eetlepel olie, een snufje peper en zonodig een snufje zout bij de rijst. Bestrooi de binnenkant van de paprikahelften met wat zout, besprenkel ze met een dun straaltje olie, vul ze met het rijstmengsel en zet ze in een met wat olie ingevette magnetronschaal, waar ze precies inpassen. Leg de kaas en de in stukjes verdeelde boter op de rijstvulling en bedek het gerecht met magnetronfolie. Bereid de paprika's 7 minuten in de magnetron op de hoogste stand en draai de schaal halverwege de bereidingstijd. Laat de paprika's 2 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en garneer ze tot slot met de blaadjes basilicum. Ook koud is dit paprikagerecht erg lekker.