1 pak lassie couscous maroc 2 eetlepels olijfolie 250 g kipfilet, in blokjes 1 theelepel kerriepoeder 1 ui, fijngesnipperd 2 eetlepels zoete chilisaus ½ blik tomatenblokjes (à 400 g)Voorbereiding 1. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak hierin de kipfilet met de kerriepoeder in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
2. Laat de couscous in een kom met 500 ml kokend water 5 minuten wellen. Fruit intussen de ui en chilisaus ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de kipfilet mee. Voeg de tomatenblokjes aan de kipfilet toe en laat de tomatensaus ca. 5 minuten op middelhoog vuur sudderen.
3. Breng de kip in tomatensaus op smaak met zout en peper.
4. Roer de couscous door elkaar. Verdeel de couscous en kip in pittige tomatensaus over de borden. Tip: Garneer de saus met 2 eetlepels fijngehakte verse koriander.
Couscous met kip in pittige tomatensaus is een recept van De Virtuele Keuken