Dhal met rijst

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm spliterwten 3 teentjes knoflook 1 ui 25 gm boter of 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel(s) komijnzaad 1 zout 1 zwarte peper Dhal is een Hindoestaans gerecht, dat gemaakt wordt van gele spliterwten. U kunt ze op de markt bij elke Surinaams kraampje krijgen of bij een Surinaamse toko. Week de erwten van tevoren en kook ze in schoon water tot ze zacht zijn. Prak de gekookte erwten. U kunt ze natuurlijk ook door een zeef draaien. Fruit het knoflook samen met de gesnipperde uien in de verhitte olie of boter. Voeg de geprakte erwten samen met het komijnzaad, zout en zwarte peper toe. Laat het geheel al roerend 10 minuten bakken en maak het na proeven op smaak af met peper. Tip: Geef hier geroosterd lams- of schapevlees bij en witte rijst.

Dhal met rijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dhal met pastinaak en kikkererwten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Linzensoep (Dhal)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dhal Met Rijst (Surinaams-Hindoestaans)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dhal
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept