Gegratineerde rijst-ovenschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 rijst 1 prei 1 pompoen 1 ui 1 chamignons 1 look 1 peper 1 muskaatnoot 1 groentenbouillon 1 olie 1 gistvlokken 1 paneermeel Basisbereiding voor de rijst: gebruik 1 kop rijst, 1 1/2 kop water en een snuifje zout. Was de rijst, breng hem aan de kook en voeg dan pas het zout toe. Draai het vuur op een laag pitje en laat hem langzaam gaar worden zonder het deksel op te lichten (ongeveer 45 minuten). Stoof ondertussen de fijngesneden ui in wat olie. Voeg stukjes prei en pompoen toe en laat sudderen tot alles een beetje gaar is (niet roeren). Kruid met peper, muskaat en groentenbouillon en een teentje look. Bak de champignons apart op met peper en zout tot het vocht eruit verdampt is. In een ingevette ovenschotel leg je eerst een laagje groenten, dan rijst, groenten, rijst en champignons. Bovenop strooi je we wat gistvlokken, paneermeel en een klontje plantaardige margarine. Zet het ongeveer 10 minuten in de oven (200°).

Gegratineerde rijst-ovenschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept