400 g gehakt 1 blikje (ca. 400 g) maïskorrels 200 g extra kleine kerstomaatjes 200 g gesneden prei conimex woksaus curry kokos conimex ketjap manis 400 g rijst conimex wok olieVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten. Wok de prei vervolgens 3 minuten mee. Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten. Voeg naar smaak (ca. 8 eetlepels woksaus toe. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de rijst in diepe borden of kommen. Bevat per portie: Energie 857 kcal Eiwitten 31 g Vet 32 g Koolhydraten 110 g Prijs per persoon: ca. € 1,40 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Zachte bombay rijst met maïs en tomaat is een recept van De Virtuele Keuken