100 gm fijne bulghur* 1 sjalotje 2 lenteuitjes 1 flinke bos peterselie 4 takjes munt 1 vleestomaat 1 groene paprika 1 krop romaanse sla (bindsla) 1 vinaigrette met olijfolie * Bulghur is gebroken, geroosterde tarwe, die te koop is in natuurvoedingswinkels en in Turkse en Marokkaanse winkels. Bulghur 40 min. in koud water weken, dan goed uitknijpen. Sjalotje en Lenteuitjes heel fijn snipperen, peterselie en blaadjes van takjes munt fijnsnijden. Vleestomaat ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden, groene paprika snipperen. Van Romaanse sla ± 200 g mooie blaadjes uitzoeken en op schaal leggen. De vinaigrette maken met olijfolie i.p.v. maïsolie en vers citroensap i.p.v. azijn. Vinaigrette door bulghur en groenten scheppen en op sla scheppen. Afgedekt koud laten worden en serveren. bron : Lekker lijnen gids [bij Tip Culinair januari 1997] :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0