2 plakken katenspek à ½ cm (± 75 g) 1 blik lychees (nettogewicht ± 565 g) 1 kropsla 1 bosje raapstelen 2 el olijfolie 2 el (appel) azijn 2 tl grove mosterd Katenspek in blokjes snijden. In zeef lychees laten uitlekken. Lychees halveren. Kropsla wassen en (in slamandje) uitslaan. Van raapstelen lelijke blaadjes en worteltjes verwijderen. In ruim water wassen en (in slamandje) uitslaan. In koekenpan olie verhitten. Hierin spek in ± 5 min. zachtjes uitbakken. Intussen kropsla in stukken scheuren. In slaschaal doen: kropsla, raapstelen en lychees. Door elkaar scheppen. Met schuimspaan spek uit pan scheppen en over sla strooien. Azijn en mosterd door bakvet roeren. Over sla schenken. Lekker met gekookte aardappelen en kalkoenrollade. voedingswaarde : 255 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten