Lauwe salade met raapstelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 plakken katenspek à ½ cm (± 75 g) 1 blik lychees (nettogewicht ± 565 g) 1 kropsla 1 bosje raapstelen 2 el olijfolie 2 el (appel) azijn 2 tl grove mosterd Katenspek in blokjes snijden. In zeef lychees laten uitlekken. Lychees halveren. Kropsla wassen en (in slamandje) uitslaan. Van raapstelen lelijke blaadjes en worteltjes verwijderen. In ruim water wassen en (in slamandje) uitslaan. In koekenpan olie verhitten. Hierin spek in ± 5 min. zachtjes uitbakken. Intussen kropsla in stukken scheuren. In slaschaal doen: kropsla, raapstelen en lychees. Door elkaar scheppen. Met schuimspaan spek uit pan scheppen en over sla strooien. Azijn en mosterd door bakvet roeren. Over sla schenken. Lekker met gekookte aardappelen en kalkoenrollade.
voedingswaarde : 255 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

Lauwe salade met raapstelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Quiche met Hollandse geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Raapstelenstamppot met beefburger
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Thomasina Miers' groene rijst
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept