Salade payanne

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 bosuitjes 1/2 komkommer 3 wortels 6 grote tomaten 10 kleine champignons 3 selderijstengels 1 groen paprika, zonder zaden en zaadlijste; n en fijngehakt 15 radijsjes, in vieren 1 eetl waterkers of tuin- en waterkers 2 takjes verse koriander of fijngehakte vers; e peterselie 1/2 theel zout 1/2 theel zwarte peper 1 eetl appelazijn 1 eetl appelsap 2 eetl olijfolie snufje mosterdpoeder vloeibare zoetstof naar smaak (naar; keuze) 8 slablaadjes, ter garnering 1. Snijd de onbruikbare delen van de bosuitjes en snijd de rest schuin in dunne ringetjes.

2. Schil de komkommer en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes het zachte gedeelte. Snijd de komkommer in blokjes.

3. Schil de wortels en snijd ze diagonaal in dunne plakjes.

4. Kruis de tomaten in en leg ze 30 seconden in een kom met kokend water. Haal de tomaten uit het water en verwijder voorzichtig het vel. Snijd ze in vieren en verwijder de kern.

5. Snijd de champignons en de selderijstengels in dunne plakjes.

6. Schep alle bereide groenten met de koriander of peterselie goed door elkaar in een kom.

7. Meng voor de dressing alle overige ingrediënten, behalve de slablaadjes.

8. Leg de slablaadjes op een serveerschaal en schep de salade erop.

9. Sprenkel vlak voor het serveren wat dressing over de salade en serveer de rest in een kommetje erbij. Serveersuggesties: Serveer de salade als lichte lunch of snack met halfvette kaas of magere kip. Variaties: Gebruik citroensap ipv appelsap. Gebruik walnootolie ipv olijfolie.

Salade payanne is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept