1 kg geschilde vastkokende aardappels 2 avocado’s 1 eetl. citroensap 2 eetl. olijfolie 2 teentjes knoflook 1 ui 2 vleestomaten 1 gele of rode paprika 1/2 theel. chilipoeder peper en zout kleine krop sla 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvrie; s) of 2 theel. gedroogd 1 citroenVoorbereiding : Snijd de aardappels in plakjes van 1/2 cm. Kook ze in 10-15 minuten beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schil de vrucht en pureer het vruchtvlees of prak het fijn. Meng citroensap, olijfolie en geperste knoflook door de avocadopuree. Pel de ui, snipper deze en schep de stukjes ui door het avocadomengsel. Snijd de tomaten in partjes of plakken en de paprika zonder zaadjes in repen.Voorbereiding : Bestrooi de aardappelschijfjes met chilipoeder, peper en zout. Maak de sla schoon en leg deze in een kom of op een schaal. Schep de aardappels, tomaten en paprika erop. Verdeel de avocadopuree erover en bestrooi deze met koriander. Garneer met partjes citroen. Variatie: Lekker met naanbrood, Turks brood of vloerbrood met pittige salsa (potje, kant-en-klaar). Wijnadvies: Geniet de aardappelsalade met een lekkere, frisse witte wijn: een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc oftewel Steen (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 8 g vet: 12 g koolhydraten: 57 g kcal (kj): 368 (1546)