400 gram geschilde witte asperges 400 gram geschilde groene asperges wat peper en wat zout 1 1/2 bosje waterkers 1 eetlepel witte wijnazijn 4 eetlepels olijfolie 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten 1 doosje tuinkers 4 eetlepels fijngesneden bieslook azijn 4 eierenVoorbereiding : Kook beide aspergesoorten gaar in kokend water met daarin wat zout (witte in ca. 8 minuten en groene in pakweg 6 minuten). Laat dan de asperges tot lauwwarm afkoelen en snijd ze in stukken. Meng de waterkers met de asperges. Roer hierna een dressing van de azijn, olie en tomaat en breng deze op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de aspergesalade en garneer een en ander met tuinkers en bieslook. Breng in een wijde pan water aan de kook met daarin een royale scheut azijn. Breek vervolgens een ei in een opscheplepel en laat het ei in het water glijden (of breek het ei en laat het direct in het water glijden). Vouw het eiwit met 2 lepels om de dooier en pocheer het ei gedurende 3 minuten tot het eiwit niet meer transparant en de dooier nog zacht is. Het water moet daarbij tegen de kook aanblijven. Pocheer op deze manier nog 3 eieren. Schep de eieren met een spatel uit het water en serveer ze direct op de salade.